29.5.10

Iraani mood ehk Dolce Kebaba

Iraanlased armastavad brände, eriti mehed. Loomulikult ei saa nad originaalbrände endale lubada. Aga sellest pole midagi, sest kõik turud, kõik kauplused on täis odavaid vuffelkaupu. Ja nii käivadki kõik noored ja moeteadlikud mehed ringi riietes, mida ehivad uhked Prada, Gucci, D&G ja Armani sildid. Eriti tihti näeb brändimärke püksirihmadel.

Samas näevad nad kõik välja, nagu oleks tegu Grease'i võtetega. Ülimalt hoolikalt ära sätitud ja läikivad juuksed, kitsad kõrgele tiritud püksid, ümber pluus - meie mõistes suht gayish või metroseksuaalid vms. Ja meie naiste mõistes mitte kuigi nummid :)

Oleme seda brändindust hakanud omavahel Dolce Kebabaks nimetama. Ja ega meiegi brändideta saanud. Kati ostis endale BVLGARI sõrmuse 125 krooni eest, värv hakkas juba teisel päeval maha kooruma. Aivo sai 35 krooniga eest päikseprillid, mis olid justkui Ray Banid, aga lähemal vaatamisel selgus, et need on hoopis Rij Donid. Mina ostsin endale enda arvates täiesti brändivaba, Iraani traditsioonilise mustrigakaunistet 45kroonise eurokõlbuliku (suure mündisahtliga) rahakoti. Alles kodus, esimesel tööpäeval Mauruses lõunat ostes hakkas silma üks tuttav sümbol :)

















PS! See lukupoiss on alla pooleteise sentimeetri suur - pisike Cännu on ülivõimas :)

Mis aga naistesse puutub, on nende mustadest rättidest juba juttu olnud. Tegelikult see pilt siiski nii must-valge (ehk siis must) ei ole. Kangapoed on täis värvilisi, läbipaistvad, sätendavaid, litrite ja tikanditega kangaid. Uurisime kohalikelt, et kui tihti siis kohalikel naistel selliste ülipidulike rõivastega käia on võimalik. Tuleb välja, et väga tihti - kell 12-15, kui enamus ärisid kinni on, peavad paljud oma kodus privaatpidusid ja siis need hilbud kasutusele tulevadki. Tundub uskumatu...

Üldjuhul paistab naistel mustade rättide seest välja ainult nägu, mistõttu peab see nägu olema maksimaalselt väljapaistev ja kaunis. Seetõttu on Iraanis tavaline, et iga tütarlaps, kes kuidagi vajaliku summa suudab kokku ajada, teeb ninaoperatsiooni. Tänaval kõnnib sageli ringi ninaplaastriga tütarlapsi, aga ka noormehi :) Nende ideaalnina on midagi sellist nagu Janet Jacksonil - otsast kitsas ja suunaga taevasse. Meie standardite järgi jällegi suhteliselt halb valik... Minu olematut nöbinina vaatavad nad suure kadedusega- nende hinnangul pidin olema tõeline pärsia kaunitar. No väga tore :)

2 kommentaari:

  1. a meil on kombeks selle kohta öelda "ersace" :) prt

    VastaKustuta
  2. Meil kujunes "Dolce Kebaba" nii suupäraseks, et kasutan seda väga ladusalt juba ka koduses keskkonnas. Nüüd pean korraks peatuma, mõtlema ja ette planeerima, enne kui D&G originaalbrändi nime välja ütlen.

    VastaKustuta