8.6.10

Hüvasti, oaas!

Oleme bussis näinud kaks korda filmi, kus USAs elanud iraanlane hakkab rõõmust nutma, kui üle aastate Iraanis jälle auguga WC-d näeb. Eks mul tuli ikka ka heldimus peale Yazdi hotellitoas euroopalikku WC-potti nähes :)

















Meie peatumine Yazdi liivast majas on olnud mõnus vaheldus nagu oaas keset kõrbe. Hotelli sisehoovis on aiakese ja rohkete lillepottidega ääristatud bassein, millega seoses tundsime eile, et korralike paganatena tahaks ikka ühe vana hea alastijooksu ümber või läbi basseini teha. Aga kuna oleme siiski islamiriigis, peaksid tõenäoliselt tossud jalas ja rätt peas olema.

Liivast majas elades on meile saanud ka selgeks see, kui habras on selline konstruktsioon igasuguse füüsilise jõu suhtes. Mitte et me maavärinat oleks kogenud. Lihtsalt Aivo lõi ükskord pea WC-sse minnes madala ukseläve pihta ära ja kohe oli seinas pragu. Kati tegi üsna pea sama ja pragu hargnes deltana. Mõni inimene veel lööb oma pea sinna ära ja ongi majavaring...

Toa- ja sisehoovirõõmude kõrval on selles hotellis tasuta wifi ja kaks vaba arvutit, lisaks ka “raamatulaenutus” – paned oma läbiloetud raamatu sinna ja võtad mõne lugemata valikust asemele. Täna aga lahkume oma luxhotellist ja vahetame selle välja ilmselt mõne kohutava urka vastu Esfahanis, et raha kokku hoida. 400 krooni toa eest öö kohta oli meie eelarvet arvestades ilmselge pillamine!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar